Intimbarbering

Intimbarbering
Skrevet av Konstanse 06/06/18 0 Kommentarer Nyttig å vite,

 

"For både kvinner og menn er det naturlig del av våre rutiner
å barbere seg, men intimbarbering er mer individuelt."

 

 


Barberingskrem

Det er ikke bare-bare å barbere i intime soner da huden er veldig følsom i intimområdet. Huden og hårsekkene kan bli irritert, og huden vil da bli rød og prikkete. I verstefall kan man oppleve at hårsekker blir infisert. Pass på å irritere huden så lite som mulig.

Det er viktig å finne produktet som akkurat passer deg. Enkelte kan barbere med alt mulig uten å få nupper, mens andre må investere i dyrere høvler og barberingskremer.

 

 

Råd før intimbarbering:

  1. Rengjør og myk opp området før det barberes. Gjerne ta en varm dusj først.
  2. Bruk en barbergel eller barberskum tilpasser intimområdet.
  3. Pass på at høvelen du bruker er skarp da dette vil redusere irritasjon.
  4. Pass på å barbere i samme retning som hårene vokser og unngå for mange repetisjoner. Unngå stramtsittende tøy etterpå slik at huden ikke irriteres.
  5. Skyll av rester av barberskum etter barbering, så dette ikke blir værende og irriterer.

 

 

Råd etter barbering

  1. Bruk en aftershave eller fuktighetskrem på området etter barbering, men man kan også bruke leketøyrens etter barbering for å redusere nupper.

 

 

Hårfjerningskrem

Hårfjerningskrem er et godt alternativ for de som opplever mye nupper og ubehag ved barbering med høvel. Du kan ikke bruke hvilkens som helst hårfjerningskrem på intime områder, da de aller fleste er for sterke for den intime huden.

Vår hårfjerningskrem BLITZ BLANK er spesiallaget for hårvekst i intime områder, slik som i skrittet. Det er helt trygt å bruke denne i bikinilinjen, på kjønnslepper, pung, anus og venusberg. Blitz Blank krever noe lengre tid enn vanlig hårfjerningskremer, spesielt på lys hårvekst.

NB! Ved ubehag skal man vaske vekk blitz blank med en gang.

 

 

Tips mot nupper

Når man barberer hår skapes det en inngangsport i huden hvor vanlige hudbakterier kan trekke inn – derfor dannes det en reaksjon i hårroten som kan se rød og betent ut, en «nupp» i huden. Hårene kan også gro ut i feil retning slik at de blir værende under huden når håret gror ut igjen.

Hvis du har leketøysrens liggende, er dette også en genial måte å hindre nupper etter barbering. Vask av resterende barberingskrem eller hårfjerningskrem og påfør et tynt lag med leketøysrens. Dette vil hjelpe å desinfisere det barberte området og derfor hindre nupper.

Bruk også en god aftershave i dagene etter barbering, dette vil tilføre fuktighet til området og lindre irritert hud, redusere hudirritasjoner og rødhet.  Se vår Blitz Blank Aftershave her.

Kommenter