Rengjøring av sexleketøy

Rengjøring av sexleketøy
Skrevet av Konstanse 06/06/18 0 Kommentarer Nyttig å vite,

 

 

"Slik rengjør du dine sexleketøy på 1, 2 og 3!"

 

 


 

De fleste av oss skjønner hvorfor vi må rengjøre våre sexleketøy etter bruk. God hygiene og rene sexleketøy kan forhindre
at bakterier sitter igjen etter bruk og gi lengre levetid til våre beste venner, men å rengjøre leketøy er ikke så enkelt som å bruke vann og såpe.
Det er flere faktorer som spiller en rolle når vi skal rengjøre leketøy.

 

En skikkelig god vibrator er ikke akkurat billig, så da er det svært viktig at vi har litt peiling på rengjørings rutine slik at vi får mest mulig ut av den.
En ting til å tenke på, er å passe på hvilke stoffer som rengjøringsmidlet inneholder slik at vi er helt sikker på at det er trygt for kroppen vår.
Sexleketøy skal jo i intime soner på både oss og våre partnere, så vi vil selvfølgelig ikke bruke vaskemidler som kan gjøre skade.

 

Hvis dette høres mye ut – frykt ikke, her kommer alt du trenger å vite om rengjøring av sexleketøy.

 

 

  1. Velg rett glidemiddel til sexleketøyet ditt.

Dessverre er ikke alle glidemidler kompatible med alle typer sexleketøy og feil bruk kan raskt ødelegge kvaliteten på sexleketøyet ditt og gjøre det ubrukelig.

Vannbaserte glidemiddel er kompatible med de aller fleste sexleketøy.

Silikonbasert glidemiddel er ikke kompatibel med sexleketøy av silikon, plast, latex eller jelly/gele med mindre det står spesifikt på varen.

Oljebaserte glidemidler er generelt ikke kompatibelt med noe sexleketøy, med mindre det er av stein, tre, keramikk eller glass. Vi anbefaler silikon over oljebaserte, da oljebaserte glidemidler ikke er bra for PH-verdien i underlivet.

 

 

  1. Velg en leketøyrens uten alkohol.

Svært få leketøyrenser inneholder alkohol og det er gode tanker bak dette – alkoholen er jo super til å drepe bakterier, men dessverre kan dette skade både deg og ditt leketøy. Porøse materialer kan smelte og likevel om du vasker dette godt av, kan rester sitte igjen som igjen kan irritere dine intime områder. Det tryggeste er å bruke en leketøyrens uten alkohol.

Dette gjelder også antibac!

 

 

  1. Bruk kondom!

Den absolutt enkleste og raskeste måten å holde bakteriene unna sexleketøyene under bruk, er å tre på et kondom før bruk.
Med mindre man blir litt revet med, holder du sexleketøyet helt rent.

 

 

  1. Pass på batteriene

Om du har leketøy med batterier, er det svært lurt å ta disse ut av produktet før du rengjør det – da unngår du at disse blir ødelagt.

 

 

  1. Ikke la vasken vente.

Det er fort gjort å gjemme bort leketøyene etter bruk, men dette kan ha negative følger. Bakteriene som danner seg kan bli absorbert i materialet, spesielt om dette er porøse leketøy som jelly/gele-leketøy. Dette kan igjen lede til at leketøyet får en ufin lukt som er svært vanskelig å få bort.

 

Kommenter