0
Your Cart

Glidemiddel – hva er forskjellen, egentlig?

 

 

 


 

 

Glidemiddel kommer i mange former og typer, så det er ikke uvanlig at man blir litt forvirret! Denne guiden er til deg som er usikker på hva forskjellen på de ulike typene er, hva de egner seg best til og hvordan man bruker det. Å bruke glidemiddel er ikke noe man bør være redd for eller skamme seg over – glidemiddel tilfører fuktighet, gir bedre glid og mindre friksjon ved samleie. Å bruke glidemiddel er en enkel måte å øke nytelsen for begge før og under sex! Mange kvinner sliter med å bli ordentlig våt, likevel om både lyst og opphisselsen er der.

 

 

Dette kan komme av flere ulike årsaker: stress, menssyklus og ikke minst kan alder ha en innvirkning på hvor våt man blir. Om man har problemer med å bli våt, bør man passe på å ikke ha «tørr» sex da dette kan ødelegge for sexlivet i lengden! Tørr sex er ukomfortabelt for begge partnere og man kan for eksempel forbinde sex med noe vondt – som vil gjøre deg stresset, og da kan både kåthet og våthet utebli. Heldigvis har vi glidemiddel!

 

 

 

Vannbasert glidemiddel er det mest vanlige og mest utbredte glidemiddelet på markedet. Vannbasert kjenner du igjen ved at det vil bli absorbert av huden etter en liten stund, og man må påføre nytt om ønskelig.
Disse glidemidlene er laget av en base med vann og en cellulose- eller glyserin løsning. Disse er dermed vannløselige, vaskes lett bort og lager ikke flekker.  Vannbaserte glidemidler egner seg til all slags lek, enten det er med sexleketøy, vaginal, anal eller oralsex – du kan trygt bruke vannbasert uten å bli beskymret for at du valgte feil!

 

 

Vannbaserte glidemidler kan ikke brukes under vann, i dusj eller badekar – da glidemidlet kommer til å forsvinne i vannet. Vann alene gir ikke nok glid til å forhindre friksjon eller irritasjon.

 

 

Vannbaserte glidemidler kommer i mange ulike varianter, hvor noen kan ha smak og noen kan ha varmende eller kjølende effekter. Du finner også veganske glidemidler og glidemidler for sensitiv hud.

 


 

Silikonbasert glidemiddel, i motsetning til vannbasert glidemiddel vil silikonbaserte glidemidler ligge utenpå huden som en friksjonsløs hinne, og gi huden en silkemyk følelse. Silikonbasert glidemiddel vil ikke sette flekker eller lukt i tøy, men må vaskes vekk etter endt lek. Silikonbasert glidemiddel er drøyere i bruk enn vannbaserte glidemidler, og kan derfor koste mer enn vanlig vannbasert glidemiddel. Silikonbasert glidemiddel er det vi anbefaler til anallek, da man ikke trenger å påføre mer enn en gang!

 

 

Silikonbaserte glidemidler kan ikke brukes sammen med leketøy, med mindre sexleketøyene er av stein, glass eller metall. Om det brukes på sexleketøy av f.eks silikon, vil materialet på leketøyet bryte ned etter hvert og skape mikroskopiske hull i overflaten hvor bakterier kan dannes. Det blir umulig å være sikker på at leketøyet er 100% rent etter vask. Silikonbaserte glidemidler er trygge å bruke sammen med latekskondomer og vil ikke bryte ned materialet.

 

 

Om du likevel ønsker å bruke silikonbasert glidemiddel med leketøy, finnes det noen få alternativer på markedet som er trygge å bruke. Et av disse alternativene er Amoréane – Silikonbasert Glidemiddel. Denne er laget med planktonekstrakt for å gi en ekstra fuktighetsgivende effekt og inneholder antioksidanter som er gode til huden – selv på intime plasser!

 

 

"Silikonbasert glidemiddel er i tillegg ideelle for mennesker som er mer sensitive,

da silikonglidemidler har mindre sjanse til å gi hudirritasjoner."

 

Dimetikon er hovedingrediensen i silikonbaserte glidemidler – og glidemidler i høy kvalitet bør ha dimetikon øverst på ingredienslisten.
Silikonbaserte glidemidler kommer i forskjellige tykkelser, varmende effekter eller kilende mekanismer. Man kan ikke spise silikonbasert glidemiddel, og det finnes ingen silikonbaserte glidemidler med smak – da smakstilsetninger vil gjøre at glidemiddelet skiller seg.

 

 

Vi har også noe som heter "Hybrid" glidemiddel – dette er rett og slett en blanding av silikonbasert og vannbaserte glidemidler. Disse varer langt lengre enn vannbaserte og har en silkemyk glid, som egner seg godt til både vaginal og anallek. Hybrid glidemiddel kan trygt brukes med silikonleketøy da silikoninnholdet ikke er "høyt nok" til å skade silikonmaterialer!