0
Your Cart

Personvern

Personvern

Erotikk1 vil gjøre sitt beste for å sikre de opplysninger vi har registrert om våre kunder. All informasjon er lagret med streng sikkerhet og er ikke tilgjengelig for allmennheten på noen måte.

I denne personvernerklæringen kan du lese om hvordan Erotikk1 samler inn og behandler opplysninger som vedrører deg, herunder til hvilke formål vi behandler personopplysningene, hvordan vi sikrer de opplysningene vi mottar, og hvilke rettigheter du har. VipService AS (Org 998 406 064, heretter kalt «Erotikk1» eller «vi») er ansvarlig for behandlingen av de personlige opplysningene vi har mottatt fra deg. Du finner våre kontaktopplysninger her;

Kontaktopplysninger

Adresse
Vipservice AS, Postboks 256 Sentrum, 7402 Trondheim

E-post
Kundesevice@erotikk1.no

Telefon
(+47) 90 26 11 11

Åpningstider kundesenter: Mandag – fredag: 09.00 – 15.00

For flere detaljer eller spørsmål, ta gjerne kontakt med oss. Vi skal på best mulig måte gi deg profesjonell hjelp og svare på dine spørsmål.

Takk for samarbeidet!

Hvorfor samler vi inn personopplysninger og hva slags informasjon samler vi inn

Under har vi laget en oversikt over hvilke kategorier personopplysninger vi samler inn om deg og til hvilke formål vi benytter disse. Vi har også pekt på hva vi vurderer som vårt behandlingsgrunnlag i de ulike tilfellene:

Når du besøker Erotikk1 innsamler vårt system automatisk opplysninger om deg og din bruk av vår hjemmeside. Opplysninger systemet registrerer er blant annet hvilken nettleser du benytter, hvilke ord, produkter og kategorier du søker på, din IP-adresse, nettverkslokasjon og informasjoner om din PC, mobil eller tablet, som gjør det mulig for Erotikk1 å forbedre din brukeropplevelse og optimere våre funksjoner, i likhet med at vi bruker opplysningene til å foreta oss relevant markedsføring.

Opplysninger samlet inn for å inngå og oppfylle avtalen

Ved kjøp av varer fra Erotikk1 registrer vi blant annet navn, telefonnummer, epost, adresse og eventuell betalingsinformasjon, hvilken type vare(r) eller tjeneste(r) du har kjøpt, når du kjøpte vare(r) og eventuell utleveringsinformasjon.

Vår administrasjon av salget

Ved kjøp, bestilling eller reservasjon av produkter vil vi benytte dine personopplysninger for å følge opp salget internt i vår organisasjon. Vi vil for eksempel benytte identifikator for betaling i kasse og for interne avregninger mot ansatte og leverandører som krever identifikasjon, eksempelvis ved abonnementstjenester.

Reklamasjoner og reparasjoner

Dersom du reklamerer på en vare eller ber oss om å foreta en reparasjon, trenger vi kontaktopplysninger for å kunne registrere reklamasjonen og gjennomføre reparasjon med tilknyttet informasjon om servicestatus, servicehistorikk, samt eventuelle oppgraderinger av produkter, samt å for å holde deg oppdatert. Enkelte produsenter krever at du identifiseres for at de skal kunne godta eller selv utføre reparasjonen.
Formålet med å registrere de overfor nevnte opplysningene om deg er at vi skal kunne oppfylle og administrere vår avtale med deg enten det vil være levering, garanti, skader eller returer. Grunnlaget for vår behandling av personopplysninger til de formål som er nevnt ovenfor er kjøpsavtalen med deg, og behandlingen anses i hovedsak å være nødvendig for å oppfylle våre forpliktelser i avtalen. I den grad vi utfører en begrenset behandling av dine personopplysninger for å kunne følge opp salget internt i vår organisasjon og ovenfor deg har vi vurdert at vår interesse i å gjøre dette er større enn ulempen for deg. For eventuelle krav som rettes mot oss vil vi også kunne samle inn dine personopplysninger i den grad det er nødvendig for å kunne oppfylle eller forsvare våre rettslige forpliktelser.

Kundeservice

Avhengig av hva henvendelsen gjelder og hvilken kanal du kontakter oss fra, vil vi ha behov for å identifisere deg, hvilke(t) produkt(er) du har kjøpt, og for eksempel din adresse, ditt telefonnummer og eventuell epostadresse. Vi vil behandle de personopplysninger vi trenger for å hjelpe deg, eksempelvis navn, kjøpshistorikk og kontaktinformasjon (e-post, telefonnummer). Vi har vurdert det slik at vi har en berettiget interesse i å behandle dine personopplysninger for å gi deg et mest mulig relevant og presist svar på dine spørsmål og at vår interesse i denne behandlingen veier tyngre enn ulempen for deg som tar kontakt og ønsker denne tjenesten.

Etablering av brukerkonto

Vi vil i kjøpsprosessen opprette en kundekonto om du ikke har en fra før, og dine kjøpstransaksjoner vil bli koblet mot din konto. Transaksjonene vil tilgjengeliggjøres på «Min side». Formålet med dette er å gjøre deg som kunde i stand til å spore dine leveranser, avbryte eller angre kjøp, vise deg din kjøpshistorikk både fra Erotikk1 nettbutikk og fysisk butikk, og kunne skrive ut kvitteringer på dine kjøp. Vi ønsker at du som kunde skal kunne være mest mulig selvbetjent. Du vil kunne få utlevert dine data igjennom samme løsning samt mulighet til å slette kjøpshistorikk og din konto hos Erotikk1. For å kunne få dine data utlevert og eventuelt slettet vil vi be om at du blir identifisert via epost.

Administrasjon av brukerkonto

Vi har tilgang til din brukerprofil for å kunne administrere dine kontaktopplysninger og eventuelle samtykker som du har gitt til å motta nyhetsbrev, deltakelse i kampanjer eller lignende. Siden vi også har en plikt til å sørge for at vi har mest mulig oppdatert informasjon om deg vil vi motta informasjon fra 3. part for å oppdatere informasjonen du har gitt oss om adresse, navn og telefon.
Vi har vurdert det slik at vi har en berettiget interesse i å effektivisere vår kontakt med deg, og å administrere dine personopplysninger gjennom en kundekonto. Denne interessen veier tyngre enn ulempen for deg, særlig siden dette også gir deg en enkel måte å ta kontakt med oss på samt mulighet for deg til selv å administrere dine personopplysninger hos oss. 

Persontilpasset informasjon på nett

Erotikk1 ønsker å tilrettelegge markedsføring og informasjon fra oss på best mulig måte for deg som kunde. Det betyr at hvis du er logget inn på din kundekonto hvor du er identifisert med e-post adresse, navn, adresse og kjøpshistorikk, vil vi bruke informasjonen fra din kundekonto til å tilpasse innhold til deg i tråd med din kjøpshistorikk, samt å rette produktanbefalinger som er relevant for deg, på tvers av alle enheter du er logget inn med. Er du ikke logget inn vil vi kun bruke informasjonen som ligger lagret i den informasjonskapselen (cookie), som du har akseptert i din nettleser, med samme formål. Informasjonskapsler kan du selv slette når du måtte ønske i din nettleser.
Når du er inne på våre områder har vi en berettiget interesse i å markedsføre tilsvarende produkter som vårt forhold til deg bygger på, og din interesse i vern overstiger etter vår vurdering ikke dette. For direkte markedsføring på epost og sms innhenter vi samtykke. 

    • Elektronisk markedsføring: Kun dersom du eksplisitt har samtykket til det, vil vi benytte personopplysninger vi har om deg til å sende deg tilbud og informasjon om våre produkter. Vi benytter i denne forbindelse bl.a. den informasjonen vi har om dine tidligere kjøp for å gi deg tilbud som vi tror du vil være interessert i. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å kontakte kundeservice eller administrere dine samtykker på din side. 
    • Deltakelse i markedsundersøkelser, konkurranser og kampanjer: Kun dersom du eksplisitt samtykker til å delta i en undersøkelse, konkurranse, kampanje el. på Nettstedet, vil vi lagre personopplysninger, slik som navn, adresse og/eller telefonnummer, kjønn, fødselsdato, interesser mv. avhengig av hva som etterspørres i den enkelte kampanjen eller brukerundersøkelsen. 
    • Videreutvikling av tjenester og sikker drift: For å kunne videreutvikle våre tjenester og drive Nettstedet på en god og forsvarlig måte, er vi avhengige av blant annet å kunne produsere statistikk om slikt som trafikk, kjøp og atferd på Nettstedet. Vi vil også kunne ha behov for å skaffe oss kunnskap om svindel og å iverksette tiltak for å forhindre dette. I tillegg vil vi i denne sammenheng noen ganger også benytte personopplysninger til å teste våre systemer. Vi vil så langt som mulig basere oss på aggregerte data for disse formålene.

Vi har vurdert at vi har en berettiget interesse i å videreutvikle våre tjenester og sikre vår drift og at den begrensede behandlingen vi gjør av dine personopplysninger i så hensende veier tyngre enn ulempen for deg som bruker. Informasjonsinnsamling ved hjelp av informasjonskapsler er beskrevet mer utførlig i kapittel 3 nedenfor.

Hvem får tilgang til dine personopplysninger?

I enkelte tilfeller får andre virksomheter tilgang til dine personopplysninger:

 

2.1 Dine personopplysninger kan i spesielle tilfeller bli utlevert til relevant offentlig myndighet eller andre organer hvor dette er pålagt etter lov. Slik utlevering vil bare finne sted dersom vi er pålagt dette etter gjeldende lover og regler.

2.2 Erotikk1 videregir opplysninger om ditt navn, din adresse, din e-postadresse, ditt telefonnummer, ditt ordrenummer samt leveringsønske til Bring, PostNord eller annen transportør som håndterer frakten og leveringen av de varer du har kjøpt hos oss.

2.3 For å kunne tilby deg å bruke Klarnas betalingsmetoder er vi nødt til å dele visse opplysninger om deg med Klarna. Dette skjer bare dersom du velger Klarna som betalingsmetode. Klarna bruker opplysningene til å bedømme om du kvalifiserer til å bruke betalingsmetodene deres. Opplysningene som brukes er navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, betalingshistorikk samt bestillingsinformasjon slik som betalingsmetode, type frakt, bestillingsdetaljer og lignende. Bruken av slike opplysninger reguleres i samsvar med gjeldende personvernlovgivning og Klarnas personvernerklæring.

Bruk av informasjonskapsler

Vi benytter såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen på Nettsiden. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne. Du har muligheten til å hindre at vi plasserer slike informasjonskapsler i din nettleser. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Edge, Safari, Internet Explorer, Opera, etc.) er innstilt til å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Ulempen med å deaktivere cookies i nettleseren din er at Nettstedet ikke vil fungere optimalt. Grunnen er at formålet med de fleste informasjonskapslene vi benytter er å sørge for nettopp funksjonalitet på Nettstedet, som for eksempel at Nettstedet skal klare å huske hva du har lagt i handlekurven. Vi benytter også andre verktøy enn informasjonskapsler for å innhente informasjon om din IP-adresse, hvilken type nettleser du bruker, din bredbåndsleverandør, operativsystem, dato og tid for besøk på Nettstedet, samt en del data om hvordan du navigerer på siden. Denne informasjonen bruker vi til å analysere trender, slik at vi kan gjøre Nettstedet mer brukervennlig.

Sletting av persondata

Dine personopplysninger knyttet til kjøp vil som hovedregel slettes når det ikke lenger er behov for å lagre opplysningene for å besvare dine henvendelser og reklamasjonstiden for produktet er utløpt, med mindre vi trenger opplysningene i et lengre tidsrom for å oppfylle andre legitime formål eller lovpålagte forpliktelser, eksempelvis i henhold til regnskapslovgivningen. Personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes hvis du trekker ditt samtykke. I stedet for å slette personopplysningene, kan det i enkelte tilfeller være aktuelt å anonymisere personopplysningene. Med anonymisering menes at alle identifiserende eller potensielt identifiserende kjennetegn fjernes fra datasett som tas vare på.

Dine rettigheter

Erotikk1 verdsetter dine tilbakemeldinger. Her kan du se hvilke rettigheter du til enhver tid har og som du kan gjøre gjeldende ved å ta kontakt med oss: 

  • Trekke samtykke tilbake: Dersom du har gitt samtykke til å motta henvendelser fra oss om tilbud på våre varer og tjenester, kan du når som helst trekke dette samtykket tilbake. Vi har lagt til rette for at du enkelt kan reservere deg mot denne typen henvendelser i hver henvendelse fra oss. Samtykke kan også trekkes tilbake ved å kontakte vår kundeservice.

 

  • Be om innsyn: Du har rett til innsyn i hvilke personopplysninger vi har registrert om deg.

 

  • Be om retting eller sletting: Du kan også be oss om å rette feilaktige opplysninger vi har om deg eller be oss om å slette personopplysninger. Vi vil så langt som mulig imøtekomme en forespørsel om å slette personopplysninger, men vi kan ikke gjøre dette dersom det er tungtveiende grunner for ikke å slette, for eksempel at vi må lagre opplysningene av dokumentasjonshensyn. Mange opplysninger kan du slette selv. Du kan for eksempel når som helst slette din profil hos oss. 

 

  • Dataportabilitet: Du kan be om dataportabilitet blant annet for personopplysninger du selv har gitt i medhold av samtykke eller som har vært nødvendig for inngåelse av kjøpsavtalen. 

 

  • Be om å begrense behandlingen og protestere mot deler av behandlingen.

 

  • Klage til tilsynsmyndigheten: Dersom du er uenig i måten vi behandler dine personopplysninger på, kan du sende inn en klage til Datatilsynet.

 

For å ta i bruk dine rettigheter kan du kontakte vårt kundesenter eller logge deg på https://erotikk1.no/. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager. Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg, og ikke til noen som utgir seg for å være deg. 

Endringer

Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på Nettstedet. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på Nettstedet.

Personopplysningsloven

Erotikk1 er forpliktet til å beskytte personvernet og sikkerheten til våre kunder. Personopplysningsloven består av nasjonale regler samt EU sin personvernforordning – General Data Protection Regulation (GDPR). Vi i Erotikk1 forstår viktigheten av å håndtere personopplysningene til våre kunder med omsorg og respekt. Denne personvernerklæringen forklarer hvordan og hvorfor vi samler inn, bruker, og beskytter personopplysninger innenfor rammen av vår nettbutikk driftet på WooCommerce-plattformen.

Informasjon vi samler inn

For å kunne gjennomføre kjøp i vår nettbutikk, samler vi kun inn data som er strengt nødvendig for handelens gjennomføring. Dette inkluderer navn, adresse, e-post, og betalingsinformasjon. Vi bruker også cookies og lignende teknologier for å forbedre din brukeropplevelse og for å samle anonymiserte data for statistikk gjennom Google Analytics.

Hvordan vi bruker dine data

Dine personopplysninger brukes utelukkende for å gjennomføre bestillinger, forbedre nettbutikkens funksjonalitet og for å kommunisere relevant informasjon til deg. Analyse av nettstedets bruk gjennom Google Analytics hjelper oss å forstå kundenes behov bedre og tilpasse våre tjenester deretter.

Beskyttelse av dine data

Vi tar datasikkerhet alvorlig og implementerer strenge tiltak for å beskytte dine personopplysninger mot uautorisert tilgang, endring, offentliggjøring eller ødeleggelse. Dine data lagres på sikrede servere, og tilgang er begrenset til autorisert personell.

Deling av data

Vi deler ikke dine personopplysninger med tredjeparter, unntatt som nødvendig for å gjennomføre transaksjoner og levere tjenester du har bedt om. Vi har en Data Processing Agreement (DPA) med Google i forbindelse med vår bruk av Analytics og Ads, som sikrer at datahåndteringen overholder GDPR.

Dine rettigheter

Som bruker har du rett til å be om tilgang til, retting eller sletting av dine personopplysninger. Du kan også be om en kopi av dataene vi har om deg og protestere mot eller begrense behandlingen av dine data.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om vår bruk av dine personopplysninger eller for å utøve dine rettigheter under GDPR, vennligst kontakt vår kundeservice på e-post: kundeservice@erotikk1.no.

Vi oppdaterer jevnlig våre retningslinjer for å reflektere endringer i våre praksiser og for å overholde juridiske krav. Vi anbefaler at du regelmessig besøker denne siden for å holde deg informert om hvordan vi beskytter dine personopplysninger.